Dicht bij huis

Lunteren ligt in de gemeente Ede, waartoe ook Bennekom, Otterlo, Harskamp, Ederveen, Wekerom en De Klomp behoren. Met een oppervlakte van bijna 32.000 hectare is Ede een van de grootste gemeenten van ons land en qua inwoners (ruim 110.000) de 24ste. Lunteren heeft door de jaren heen het eeuwenoude dorpse karakter weten te behouden.

Het Landgoed Van Schothorst is perfect gesitueerd aan de rand van het Luntersche Buurtbos, dus midden in het natuurschoon dat de Veluwe te bieden heeft. Door deze situering aan de rand van het Buurtbos heeft u op loopafstand de beschikking over vele voorzieningen zoals: een NS station, een sauna en beautycentrum, een openluchtzwembad en de uitzichtoren De Koepel.

Ook voor uw dagelijkse boodschappen heeft Lunteren veel te bieden. Zo ligt de AH om de hoek bij het Landgoed Van Schothorst. In het prachtige, karakteristieke centrum, ligt een gezellige, autoloze winkelstraat met vele winkels zoals De Blokker, Hema, Kruidvat en andere lokale detailhandels.

Ook staat Lunteren bekend om de zeer gunstige ligging; het is het geografisch middelpunt van Nederland. Vanuit Lunteren heeft u snelle aansluitingen op de A1, A30, A50 en de A12. De spoorwegverbindingen vanuit Lunteren en Ede zijn uitstekend. Amersfoort, Ede en Arnhem zijn zowel per auto als per trein snel te bereiken en bieden u vele ontspanningsmogelijkheden.

Met andere woorden, Lunteren is een karakteristieke plaats met ruim voldoende ingrediënten die een optimaal woongenot kunnen garanderen.

 


 

Er even tussenuit


Het Landgoed Van Schothorst is gelegen in een van de mooiste gebieden van Nederland, het Veluwemassief. In dit gebied met zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen liggen onder meer het internationaal bekende Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller- Müller Museum. De Veluwe biedt u naast een prachtige flora en fauna tal van mogelijkheden om heerlijk te fietsen en te wandelen.

In de directe omgeving van het Landgoed Van Schothorst liggen Arnhem, Apeldoorn, Ede en Barneveld. Deze plaatsen bieden u voldoende mogelijkheden voor (culturele) uitstapjes, gezellige restaurantjes en shopmogelijkheden.

Arnhem is met zijn bruisende centrum de vijfde winkelstad van Nederland en heeft daarnaast de schitterende dierentuin Burgers Zoo en het Nederlands Openlucht Museum. U kunt met uw (klein)kinderen naar de dierentuin in Arnhem, maar ook in Apeldoorn vindt u mogelijkheden voor vertier. Naast het attractiepark Koningin Juliana Toren zijn hier de Apenheul en het Paleis Het Loo te vinden.

De steden Arnhem en Apeldoorn bieden vele culturele mogelijkheden met hun stadsschouwburgen, maar ook dichter bij huis zijn er dergelijke voorzieningen. In Barneveld vindt u het Schaffelaartheater en in Ede een centrum voor kunst en cultuur: Cultura en natuurlijk het film- en congrescentrum Cinemec langs de A12.

Ook voor de liefhebbers van de golfsport is het Landgoed Van Schothorst een goede uitvalsbasis. In de directe regio zijn meerdere golfbanen te vinden zoals: Golf- en Countryclub Edda Huzid te Voorthuizen, Edese Golf Club te Arnhem, Rosendaelsche Golfclub te Arnhem, Golfclub Heelsum te Heelsum, De Veluwse Golfclub te Hoog-Soeren, Golfclub Anderstein te Maasbergen en Golfclub De Hoge Kleij te Leusden.

Kortom, het Landgoed Van Schothorst ligt in een prachtige omgeving, waar het wonen bijzonder is.